Midt på 1950–tallet etablerte Gunnar og Lisbeth Sommerseth bilforretning i Narvik. Først som forhandler av de russiske bilmerkene Volga og Pobeda, men allerede i januar 1959 gikk selskapet over til å bli Ford-forhandler.

Med Ford i ryggen bygde Lisbeth og Gunnar stein på stein, og flyttet bedriften flere ganger fordi man rett og slett vokste ut av lokalene. Sammen bygde de to opp forretningen over de neste 30 årene, fra å være 2 ansatte til å bli et selskap med 35 ansatte fordelt på bil- og delesalg, karosseri og verksted.

Da andre generasjon ved Bård Sommerseth overtok driften i 1989 var Sommerseth og merkevaren Ford blitt et begrep i Narvik. Men med Bård i førersetet fikk Sommerseth AS i tillegg Mitsubishi-agenturet i 2000 og Volvo agenturet i 2002.

De nye bilmerkene tilførte ytterligere vekst, og snart ble lokalene i Verkstedbakken i sentrum av Narvik for små, og behovet for mer plass påtrengende. Beslutningen om å bygge nytt bilanlegg ble tatt i 2006, og våren 2008 sto nytt bilhus ferdig i Millerjordbukta. I 2017 ble Sommerseth også forhandler av Renault, dermed er Sommerseth i dag blitt et bilvarehus for hele fire sterke merkevarer.

Les også: «Herregud mamma, jeg fikk så god service hos Sommerseth i dag!»

Etter å ha doblet omsetningen siden vi flyttet til Millerjordbukta, og vokst fra 22 til 30 ansatte, utvider vi høsten 2019 med 1500 kvm ved overtakelse av nabobygget. Her dobles dekklager-kapasitet, vi mer enn dobler arealet til bilpleie, vi får ny kantine og 850 kvm til utstilling av brukte biler.

Midt på 1950–tallet, etablerte Gunnar og Lisbeth Sommerseth bilforretning i Narvik.

65 års bilhistorie går nå over i enda et nytt kapittel. Merkevaren Sommerseth utvikler seg i takt med kundenes behov og etterspørsel, men uansett hvor veien fører videre: Vi vil alltid være fagfolk på bil, og vi lover å alltid være bedre for deg.

Sommerseth AS holder til i Millerjordbukta rett sør for Narvik sentrum. Her finner du 30 engasjerte medarbeidere som med fagkunnskap og glimt i øyet hjelper deg med alt som gjelder bil – og litt til.