Nå avduket: Volvos første helelektriske bil

Volvo XC40 Recharge
Snart kan du kjøpe Volvo XC40 Recharge!

– Dette gleder vi oss virkelig til, sier Asle Bolme, salgssjef hos Sommerseth

Asle Bolme
Vil du snakke bil? Ikke nøl med å ta kontakt med salgssjefen.

Volvo avduket onsdag sin første elbil, som har fått navnet XC40 Recharge. Bilen er en helektrisk SUV, og en del av en helt ny modellportefølje i Volvo som heter Recharge. Porteføljen vil bestå av rene elbiler og ladbare hybrider. Laget for deg og en bærekraftig verden.

Ren kraft og lang rekkevidde

XC40 Recharge lanseres med mange av de egenskapene norske elbilkunder ser etter i dag. Bilen har to motorer, en foran og en bak, og kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard.

Norsk presse har også kastet seg begeistret over denne nyheten, her er et par eksempler:

Batteriet i XC40 er på 78kWh (nominelt) og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til typegodkjenningen WLTP.

De to motorene gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder. Det blir mulig å bestille XC40 Recharge med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.

Charging the Volvo XC40 Recharge
XC40 kommer med AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW som standard. Med en hurtiglader kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. Bilen leveres med Type 2-ladekabler og Volvo vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.

Pris og tilgjengelighet

XC40 Recharge vil ha en veiledende pris fra kr 490.000,- eks. frakt og levering. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker blir klare nærmere salgsstart. Det finnes en egen interesseliste for deg som ikke kan vente med å få flere nyheter om bilen.

Det er helt gratis å stå på listen og du vil få tilsendt all relevant informasjon om bilen i tiden fremover.

Salgsstart i januar 2020

Vi åpner for bestilling i uke 3, 2020 og bilen kan bestilles hos Sommerseth fra den uken. Det er forventet at vi vil få god tilgang til biler for det norske markedet.

De første bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021. Volvo vil gjennomføre et roadshow med bilen i utvalgte norske byer i løpet av første halvdel av 2020. Og for øvrig regner vi med at bilen vil være å se som demobil hos Sommerseth fra fjerde kvartal 2020.

Volvo har Norges mest fornøyde kunder gang på gang, så når de kommer med en elbil er det selvfølgelig veldig mye spenning knyttet til dette.

Godt utstyrt

XC40 Recharge lanseres med utstyrsnivå tilsvarende R-design, som er et høyt utstyrsnivå i Volvo-sammenheng. I R-design er blant annet sportsseter, parkeringssensorer, takrails, high performance lydanlegg og adaptive cruisekontroll standard. XC40 har en bakkeklaring på 17,5 centimeter.

Les også: Volvo har Norges mest fornøyde kunder – andre året på rad

Hos Sommerseth er entusiasmen rundt den helelektriske nyheten stor.

– Volvo har Norges mest fornøyde kunder gang på gang, så når de kommer med en elbil er det selvfølgelig veldig mye spenning knyttet til dette, sier Asle og legger til:

– Vi gleder oss!