Volvo kommer med helelektrisk bil – dette er det vi vet så langt

helelektrisk-volvo
Snart kommer Volvo med elbil!

– Dette gleder vi oss til!

16. oktober viser Volvo frem Volvo Cars’ første bil som er helelektrisk – SUV-en Volvo XC40.

«Elbilen XC40 blir en av de sikreste bilene vi noen gang har laget – full av teknologisk innovasjon.» skriver Volvo Car Norway i en pressemelding.

Bilen kommer på markedet til neste år, og en egen interesseliste for de som ikke kan vente med å få flere nyheter om bilen, har allerede åpnet.

Les også: Volvo tar grep for å sikre enda flere kvinner i trafikken

– Det er helt gratis å stå på listen og man vil få tilsendt all relevant informasjon om bilen i tiden fremover, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Utenom premiere-datoen for bilen, er Volvo ellers ganske tilbakeholdne med informasjon.

Volvo har Norges mest fornøyde kunder gang på gang, så når de kommer med en elbil er det selvfølgelig veldig mye spenning knyttet til dette.

Sikkerhet som førsteprioritet

Det Volvo imidlertid sier noe om, er sikkerheten. Helelektriske XC40 vil ikke ha en tradisjonell forbrenningsmotor, og Volvo har derfor redesignet og forsterket karosseristrukturene i bilen. Målet: Dette skal bli en av de sikreste bilene Volvo har laget.

Les også: Volvo har Norges mest fornøyde kunder – andre året på rad

asle -bolme-1
Vil du snakke bil? Ikke nøl med å ta kontakt med salgssjefen.

Både batteripakke og passasjerer vil være sikret av en unik sikkerhetsstruktur. Batteripakken vil ha et sikkerhetsbur som består av en ramme av ekstrudert aluminium. Sikkerhetsburet er integrert i midten av bilens karosseristruktur og lager dermed en innebygget deformasjonssone rundt batteriet.

Gleder oss til den kommer til Narvik

 Hos Sommerseth er entusiasmen rundt den helelektriske nyheten stor.

– Volvo har Norges mest fornøyde kunder gang på gang, så når de kommer med en elbil er det selvfølgelig veldig mye spenning knyttet til dette, sier salgssjef Asle Bolme og legger til:

– Dette gleder vi oss til!