Volvo har Norges mest fornøyde kunder – andre året på rad

Bård Sommerseth - Volvo

Volvo gikk nok en gang til topps da Norsk Kundebarometer 2019 ble offentliggjort i dag. Volvo vant dermed Kundetilfredshetsprisen for andre år på rad og har Norges mest fornøyde kunder, uansett bransje.

– At vi klarer dette to år på rad er utrolig sterkt. Dette hadde ikke vært mulig uten et forhandlernettverk som tror på vår strategi og gir alt de har for at Volvo-kunden får en best mulig opplevelse, sier Øystein Herland, administrerende direktør i Volvo Car Norway AS.

Hos Sommerseth er entusiasmen rundt denne nyheten stor.Heidi og Bård Sommerseth

– Volvo har Norges mest fornøyde kunder igjen, og vi er stolte av å være en del av dette laget. Vi har selv hatt et sterkt kundefokus over mange år, og kjenner daglig på entusiasmen og energien våre kunder og vi får av gode møter oss imellom. Vi som selskap må ha systemer og resultater for å eksistere over tid, men det handler i bunn og grunn om å skape en kultur hvor flinke folk trives og har det morsomt på jobb. Da kommer faktisk mye av seg selv, også de fornøyde kundene, forteller Heidi Sommerseth.

– Vi tok en avgjørelse i 2011 om å bli best i bilbransjen på kundetilfredshet i løpet av fem år. Det klarte vi sammen med våre forhandlere. At vi nå er best uansett bransje kommer som et resultat av den kulturen vi har skapt i norsk Volvo-handel. Å gi gode kundeopplevelser sitter i ryggmargen til våre ansatte, sier Herland.

Pål Silseth som er leder for Norsk Kundebarometer mener Volvo får igjen for å ha jobbet systematisk med kundetilfredshet over tid. Volvo-kake kundebarometer

– Volvo har i en årrekke satt kundetilfredshet høyt på agendaen og har jobbet målrettet for å finne ut hvordan de best kan tilfredsstille sine kunders behov. De siste 10 årene har kundetilfredsheten jevnt og trutt forbedret seg og Volvo har nå stabilisert seg i toppen av Norsk Kundebarometer. Systematisk og målrettet jobbing med kunden i sentrum, hvor hele organisasjonen må dra lasset i samme retning, betaler seg nå i form av landets mest fornøyde kunder, sier Pål Silseth, leder for Norsk Kundebarometer.

Årets resultat finner du ved å følge denne linken: https://www.bi.no/forskning/norsk-kundebarometer/resultater-2019/

Norsk Kundebarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI som hvert år måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. I undersøkelsen får respondentene muligheten til å si hva de mener om bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. 6078 forbrukere deltok i årets undersøkelsen og respondentene ga 15 805 bedriftsvurderinger.

Mer enn 154 virksomheter fra omlag 30 ulike bransjer deltok i undersøkelsen som gjennomført av Barcode Intelligence og Norstat Norge i samarbeid med Handelshøyskolen BI.

Fakta om Norsk Kundebarometer 2019:

  • Norsk Kundebarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI som hvert år måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Kundene får muligheten til å si hva de mener om bedrifter de kjøper varer og tjenester fra.
  • Undersøkelsen er gjennomført av Barcode Intelligence og Norstat Norge i samarbeid med Handelshøyskolen BI.
  • Norstat har på oppdrag fra Norsk Kundebarometer spurt 6078 forbrukere om hvor godt fornøyd de er med bedrifter de er faste kunder hos. Til sammen har disse gitt 15.805 bedriftsvurderinger. Undersøkelsen omfatter tilsammen 154 bedrifter som selger varer eller tjenester som betyr mye for folks privatøkonomi.
  • Datainnsamlingsperioden var fra januar til april 2019.
  • Fullstendige resultatlister fra Norsk Kundebarometers 2019-undersøkelse blir publisert på nettsidene kundebarometer.com 8. mai 2019 kl. 0900.