112 narvikruss ruller en tryggere russetid i møte

gratis-russebilsjekk-sommerseth

Over 60 russ møtte opp på Sommerseths russebiltreff og fikk opplæring av både politi og brannvesen.

For femte år på rad arrangerte Sommerseth russebiltreff for Narvik-russen. Rundt 60 flotte ungdommer møtte opp og 16 biler er så langt sjekket.

– Dette er vårt bidrag for å trygge det viktigste vi har: ungene våre. Vi er selv foreldre og som alle andre kjenner vi på bekymringen for ungdom i trafikken med dårlige og gamle biler. Her hos oss har vi fagfolk som er eksperter på bilsikkerhet, og vårt bidrag er å la dem sjekke disse bilene, sier Heidi Sommerseth og legger til:

– Hvis vi tar utgangspunkt i at alle 16 biler vi sjekket har syv russ per bil, så betyr det at hele 112 narvikruss nå ruller en tryggere russetid i møte.

russebilsjekk-hos-sommerseth-1
Russen hadde gode samtaler med politiet og brannvesenet på russebiltreffet.

Livsviktig opplæring

Det ble besøk av både politi og brannvesen. Russen fikk prøve slukking av brann med pulverapparat, hvordan å bruke et brannteppe, og hva som er viktig å gjøre hvis det begynner å brenne i en bil.

– Det russen lærte i dag av brannvesenet er kritisk kunnskap som en dag kan redde liv, sier Heidi.

 «Dette er vårt bidrag for å trygge det viktigste vi har: ungene våre. Vi er selv foreldre og som alle andre kjenner vi på bekymringen for ungdom i trafikken med dårlige og gamle biler.»

Brannvesenet og politiet i Narvik var også i år tilstede på arrangementet, og bidro sterkt til å øke kunnskapen hos russen. Brannvesenet hadde på forhånd ordnet med pulverapparater og branntepper, sponset av NorEngros AS og Førstehjelpspartner AS, som russen fikk ta med seg og ha i bilene sine.

Les også: Gladnyhet til alle russ 2019 i Narvik

– At både politi og brannvesen kommer og er med på denne dugnaden er helt fantastisk. De overførte livsviktig kunnskap til ungdommen, og hadde en flott dialog med dem. Å overføre litt av kunnskapen deres til russen, og i tillegg senke barrierene mellom disse etatene og ungdommen kan utgjøre en vesentlig forskjell i en gitt situasjon.

russebiltreff-hos-sommerseth-2
Fornøyd Narvik-russ!

Konkurranser og engasjement

Tradisjon tro hadde Sommerseth ordnet med musikk, konkurranser og en solid dose smågodt til den fremmøtte russen.

 «Det russen lærte i dag av brannvesenet, er kritisk kunnskap som en dag kan redde liv.»

De som vant konkurransen fikk også med seg Sommerseths tradisjonelle, store GRU-boks (GRunnUtrustningsboks for russ). Denne inneholder masse godteri, slepetau, hodelykt, kondomer, pledd, plaster og andre essensielle ting som tilhører russetiden.

Les også sak fra 2018: Enormt oppmøte på russebilsjekk hos Sommerseth

– Oppsummert er vi svært fornøyd med årets russebilarrangement og ønsker samtidig å rose etatenes bidrag og tilstedeværelse på dette dugnadsprosjektet, avslutter Heidi.

 

Sommerseth ønsker alle russ 2019 en morsom – og trygg – russetid!