Amcarentusiasten som endte opp med elbil

paul-med-den-nye-elbilen-sin-i-miev
Paul med den nye elbilen sin, i-Miev. Foto: priv.

– Jeg unngikk å dra til byen fordi det ble for dyrt. Det var rett og slett ikke holdbart.

Paul fra Øyjord er amcarentusiast og bilinteressert. Etter å ha kjørt gjennom bom via Rombakken i et par år, og den nye brua åpnet, ble det rett og slett for dyrt med en bensindrevet bil. Han bestemte seg derfor for å gjøre noe han aldri trodde han kom til å gjøre: Han kjøpte en elbil.

– Jeg kunne ikke lenger ta en rask tur til byen. Det ble rett og slett for dyrt! Jeg følte jeg mistet bevegelsesfriheten min og unngikk å dra til sentrum. Det var rett og slett ikke holdbart med den bilen jeg hadde, sier Paul.

Les mer om elbilen i-Miev

Paul tok turen innom Sommerseth, for han ønsket å teste en ny elbil med full garanti. Valget falt på en Mitsubishi i-MiEV, som har en realistisk kjørelengde på opptil 105 km (WLTP) – perfekt for pendling og ærender rundt i byen.

– Jeg ville rett og slett ha en liten og ny elbil som dekket behovet mitt, sier Paul.

MiEV-fjernstyringssystem
i-MiEV har et fjernstyrt system for klimakontroll. Før du skal ut å kjøre kan du varme opp bilen og gjøre den isfri!

Rimelig og grei elbil

i-MiEV måler kun 3475 mm fra ende til ende, noe som gjør at den har en perfekt størrelse for bykjøring. Dessuten er bilen en av de billigste i klassen.

– Vet du, jeg liker den faktisk kjempegodt! Den er god å kjøre.

Les også: Mitsubishi Outlander PHEV 4WD med ny salgssuksess

Takket være det buede taket og den lange akselavstanden kan fire voksne sitte komfortabelt i en i-MiEV. Selv med tre passasjerer har du 235 liter lasteplass tilgjengelig. Med begge baksetene lagt ned har du hele 860 liter lasteplass.

– Bagasjeplassen er heller ikke så aller verst når du legger ned baksetet. Alt i alt har jeg nok plass til hundebur og det jeg trenger, sier Paul.

Vil du prøvekjøre samme bil som Paul kjøpte? Ta kontakt med oss!