– Jeg vil kjøpe bil hos dere!

bedre-for-deg-nannes-historie
Bedre for deg: Nanne, med sin splitter nye bil, som Bård Sommerseth humoristisk dekker logoen på.

#bedrefordeghistorier

Bård Sommerseth strakk seg langt for å imøtekomme Nannes bilønske – faktisk helt over til konkurrenten.

NARVIK: Nanne har nettopp flyttet inn i ny leilighet. Der oppdaget hun raskt at leilighetens parkeringsplass var veldig mye mindre enn den hun hadde der hun bodde tidligere. Dermed ble hun nødt til å finne seg en mindre bil.

Nanne har vært kunde hos Sommerseth i mange år, og sier at Sommerseth nærmest er som en del av familien. Derfor dro Nanne rett til Bård Sommerseth for å snakke med ham om nybilønsket sitt. Hun hadde følgende to kriterier: Bilen skulle først og fremst være så liten at den var enkel å parkere på den nye parkeringsplassen – og så måtte den ha firehjulstrekk.

Til konkurrenten

Etter å ha saumfart hele lokalet hos Sommerseth og sett på alle tilgjengelige biler, tok til slutt Bård valget om å sende Nanne over til en konkurrent. For akkurat der mente Bård at de hadde en bil som kunne dekke Nannes behov.

«Herregud mamma, jeg fikk så god service hos Sommerseth i dag!»

God hjelp

Noen dager senere kom Nanne imidlertid tilbake. Hun hadde prøvekjørt en bil som passet perfekt i parkeringskjelleren. Men som hun sa:

«Jeg vil kjøpe bil hos dere, kan dere ikke hjelpe meg likevel?»

Bård svarte at selvsagt kunne han det. Men han måtte likevel bare spørre:

«Jeg vet vi to har kjent hverandre lenge, Nanne, men hvorfor er det egentlig så viktig å kjøpe akkurat denne bilen hos oss?»

«Det handler ikke om at jeg kjenner deg, Bård, men aller mest om at uansett hvem jeg snakker med her, så får jeg alltid så god hjelp når jeg kommer til hit – gjennom hele rekka av ansatte. Datteren min, som hadde bodd utenbys lenge og ikke kjente noen på servicesiden hos dere, var innom her en gang. Etterpå ringte hun meg bare for å si: ‘Herregud mamma, jeg fikk så god service hos Sommerseth i dag!’» svarer Nanne.

Dermed var det avgjort. Bård kjøpte bil hos konkurrenten – og solgte den videre til Nanne.

Bedre for deg

«Jeg ble helt rørt av Nannes varme ord om gjengen vår her, og hennes sterke ønske om å handle hos oss. Det er klart vi skulle fikse det. Dette må være et godt eksempel på at vi strekker oss langt for å være ‘bedre for deg’.» sier Bård og smiler.