Mitsubishi Outlander PHEV. Fem år på rad foran – og fortsatt først

Mitsubishi Motors sin ladbare hybridmodell Outlander PHEV (Plug-in hybrid Electric Vehicle) startet sin globale karriere i Nederland den 21. oktober 2013.

En helt unik bil

Ett år etter verdenspremieren i 2012 under Paris Motor Show, utforsket Mitsubishi ukjent terreng med denne bilen, den første SUV 4WD med to elektriske motorer basert på en helelektrisk plattform.

På den tiden var ladbare hybridbilkonkurrenter nærmest ikke-eksisterende og elektriske biler mest egnet til bykjøring, og ikke i stand til å tilby 800+ km rekkevidde uten «rekkeviddeangst» som en fullastet familiebil som Outlander PHEV kunne.

Fortsatt unik

Fem år etter er pioneren markedsleder blant ladbare hybridbiler i Europa, uansett segment, merke eller karosseritype med 115.448 salg totalt (til september 30. 2018). Og fortsatt selger den svært godt, selv i bilproduserende land som Tyskland og Sverige.

Spiller fortsatt solo

Fem år etter, med lanseringen av den mer sofistikerte og avanserte 2019-modellen spiller Outlander PHEV fortsatt solo og mer nå under den strengere målemetoden for utslipp og drivstofforbruk; WLTP. Med et CO2-utslipp på lave 46 g/km ligger Outlander PHEV godt an til å beholde sin posisjon som markedsleder i Europa.

I Norge er Outlander PHEV den mest solgte ladbare hybridbilen i 2014, 2015, 2016, 2017 og hittil i 2018. Over 13.500 nye Outlander PHEV er totalt registrert så langt.