Årets bil i Europa, XC40, får fem stjerner i Euro NCAP-vurdering

Volvo XC40 får enda en utmerkelse med fem stjerner og topprangeringer i 2018 Euro NCAP-vurderingene. Dette betyr at XC40 slutter seg til sine søsken i 60- og 90-serien som en av de tryggeste bilene på veien.

2018 Euro NCAP-testene var de tøffeste noensinne, med nye og mer krevende utfordringer innen sikkerhetsteknologi, inkludert syklistgjenkjenning med automatisk brems og nødsystemer. Alt i alt scoret XC40 høyest blant bilene testet under det nye regimet.

– Nye XC40 er en av de tryggeste bilene på markedet. Som standard leveres den med det største tilbudet på sikkerhetsteknologi innenfor små SUVer, og hjelper føreren oppdage og unngå kollisjoner, holde seg trygt i kjørefeltet og reduserer konsekvensene av en utforkjøring, sier Malin Ekholm, leder av Volvo Cars Safety Centre.

Alle testede Volvo-biler til salgs i dag har mottatt fem stjerner i sine respektive Euro NCAP-vurderinger. I fjor fikk XC60 beste samlede resultat i klassen for stor «off-roader», samt beste samlede resultat i den prestisjetunge sikkerhetsutmerkelsen Euro NCAP 2017 “Best in Class”. XC90 fikk den samme utmerkelsen i 2015.

I mars i år ble XC40 kåret til “European Car of the Year” for 2018, og ble med det den første Volvo til å vinne den prestisjetunge prisen. Siden har XC40 vært en av Volvos bestselgende biler – noe som medførte at selskapet kunngjorde i mai at produksjonen blir utvidet i produksjonsanleggene i Europa og Kina for å møte den overveldende etterspørselen etter bilen.