Enormt oppmøte på russebilsjekk hos Sommerseth

russ-2019-i-narvik-hos-sommerseth
Velkommen til russebiltreff hos Sommerseth i Narvik!

– Årets oppmøte gikk over all forventning!

Sommerseth bilforhandler gir bort gratis sikkerhetssjekk/EU-kontroll til russen hvert år, og i år var intet unntak.

– Russebiler er gjerne litt eldre biler, og vi ønsker å gjøre alt som står i vår makt for at russen er trygge på veien, sier bilforhandler Bård Sommerseth, hos Sommerseth AS.

Årets oppmøte gikk over all forventning, og det ble faktisk ny rekord i antall sikrede biler for russen, noe Bård Sommerseth er storfornøyd med.

– På noen av bilene fant vi faktisk grove feil og mangler, sier Sommerseth.

feil-paa-russebil
Faksimile fra Facebook

De senere år har det vært få alvorlige trafikkulykker med russ. Statens vegvesen mener det skyldes at russen er blitt mer bevisst på sitt ansvar og den tekniske standarden på russebilene er blitt høyere.

– Det skal ikke være noen utrygge russebiler på veien i regionen vår. Det er målet vårt, sier Sommerseth.

Besøk av politi og brannvesen

På årets event fikk russen også møte representanter fra politiet og brannvesenet i Narvik, noe som ble godt tatt imot.

– Jeg synes dette er et utrolig bra tiltak, sier Ingunn Iversen, politibetjent hos Narvik Politistasjon. Dette er bra for russen, og det å få en gratis russebilsjekk gjør jo at russen kan ferdes tryggere i Narvik.

russebilsjekk
Det er god grunn til å føle seg litt tryggere når russebilen din er kontrollert av to master-teknikere med knivskarpe blikk.

Russen glemmer kontroll

Alle kjøretøy må EU-godkjennes for å kunne brukes i trafikken. Å bygge om et kjøretøy er komplisert, og russen må forholde seg til et strengt lovverk som stadig er under endring.

– Mange glemmer at russebilen må på kontroll dersom man gjør endringer på den etter sist den ble sjekket. Et eksempel som ofte går igjen, er antall seter, sier Sommerseth. Kontrollene vi har gjennomført har vist at kvaliteten på bilene heldigvis stort sett er god, og de fleste trenger bare små tips eller justeringer som teknikerne våre gjør umiddelbart. Men vi har avdekket noen biler med alvorlige feil, og da kjenner vi virkelig på meningen med å bruke tid og penger på dette tiltaket.

 Gjentar suksessen

For fjerde år på rad arrangerer Sommerseth en ettermiddag kun for årets russ, hvor de gir gratis sikkerhetssjekk/EU-kontroll av russebiler.

– Tidligere event har vi sjekket mellom 12–15 russebiler. Det utgjør 75–100 russ per år. Det føles godt å vite at de er så trygge de kan bli på veien etter at våre teknikere har gått gjennom bilene, sier Sommerseth.