Mitsubishi Model A fra 1917 blir ladbar hybrid

Mitsubishi Motors 100 år

Mitsubishi startet produksjonen av Japans første serieproduserte bil i 1917 og i år fyller Mitsubishi 100 år. I den forbindelse vil det bli laget en helt spesiell ladbar hybrid basert på Outlander PHEV sin plattform i USA.

Det er den amerikanske importøren Mitsubishi Motors North America Inc. (MMNA) som står bak produksjonen sammen med West Coast Customs. Sammen vil de bygge en kopi av bilen som startet det hele, Mitsubishi Model A, med det nyeste innen teknologi av i dag. West Coast Customs vil bygge den på plattformen til Outlander Plug-in Hybrid EV (PHEV) og den vil stå ferdig i løpet av sommeren. Byggingen vil bli filmet og sendt som en episode av Inside West Coast Customs på Velocity network.

Om Mitsubishi Motors North America Inc. (MMNA)
MMNA har ansvar for forskning og utvikling, markedsføring og salg av Mitsubishi i USA gjennom 360 forhandlere.

Om West Coast Customs (WCC)
Etablert i 1993 av Ryan Friedlinghaus og er kjent for design, ombygging og modifikasjon av biler. Firmaet, med hovedkontor i California er kanskje mest kjent i Norge fra fra TV-programmet «Pimp My Ride» som har vært sent på MTV. WCC har filialer i Dubai, Mexico, Tyskland, Malaysia, Russland, Kina og Japan.