MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT verdenspremiere

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

Mitsubishi Motors stiller ut på det 45. Tokyo Motor Show

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT verdenspremiere

SUV + Elbil + AI Evolution

  • Elektrisk drift basert på tre momentsterke elmotorer og avansert firehjulsdrift
  • Cross-over SUV med høykapasitets fremdriftsbatteri
  • Med avansert personlig assistent om bord basert på kunstig intelligens

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) feirer verdensdebut med MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT under det 45. Tokyo Motor Show*. Det helelektriske konseptet viser mulighetene for Mitsubishis utvikling for fremtiden.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

  • Kunstig intelligens (AI) utvider førers forståelse og bilens kjøreglede
  • Trippel elmotor 4WD-system
  • Active Yaw Control (AYC) krengningskontroll
  • Elektrisk kjøring med høyt dreiemoment
  • Adaptiv responskarakteristikk
  • Avansert mentorfunksjon

Konseptet er en helt ny generasjon høy-ytelses helelektrisk crossover SUV, og det gir et innblikk i MMC sine tanker om fremtiden. Det er et høyteknologisk vidunder som tar bruken av kunstig intelligens til nye høyder i forening med SUVens fortrinn.Med et høykapasitetsbatteri og tre kraftige elektriske motorer vil det neppe være mangel på kraft. En elektrisk motor driver begge forhjulene, mens hvert bakhjul har sin egen elektriske motor. Dreiemoments-vektoriseringen skjer mellom de bakre motorene og styres elektronisk av en krengningskontroll (AYC Active Yaw Control). Det betyr at man oppnår kontrollert og sikker kjøring under alle forhold.

Kunstig intelligens øker mulighetene

En rekke sensorer følger kjapt med på kjøreforhold og trafikksituasjon, så vel som førerens intensjoner og ferdigheter. Ulike førere identifiseres gjennom stemmegjenkjenning. Fører snakker med bilen for å iverksette funksjoner som klimaanlegg, vindusviskere, lys, med mer. Den kunstige intelligensen fremstår som en assistent og benytter et hybrid system basert på skyteknologi og data fra bilen selv.

En spesiell mentorfunksjon tillater det kunstige intelligenssystemet å overføre kompetanse diskret til føreren for å øke dennes ferdigheter som bilist. Etter å ha bygget opp et bilde av førerens kjøreferdigheter, kan systemet bygge opp et treningsprogram som gir råd gjennom dialog og et stort display på dashbordet. Resultatet er at førere raskt opplever en bil som oppfører seg som forventet og kan nyte kjøreturen enda mer.

En av 12

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT er en av 12 Mitsubishi modeller på utstillingen. Den vil blant annet stå der med den nye Eclipse Cross (for hjemmemarkedet) som blir avduket i Japan for første gang. Outlander PHEV og andre ledende MMC modeller for salg i Japan er også en del av det som skal vises.

Teknisk utstilling

På utstillingen vil det også være en demonstrasjon av det ovennevnte kunstige intelligens-systemet, så vel som en smarthøyttaler demonstrasjon. Den siste her benytter Amazon Echo sin Alexa og Google Assistent på Googles hjemmesystem for trådløse høyttalere (også kjent som smarthøyttalere). Amazon Alexa spiller musikk, gir tilgang til avtalekalendere, muliggjør shopping og kontroll av smarte elektriske apparater på stemmekommando. Google Home har Google assistenten som gjør mye det samme. Her kan de som besøker utstillingen få prøve seg.

Google Home er et varemerke levert av Google Inc.

Representantene nevnt under vil være tilstede på utstillingen den første pressedagen, 25 oktober.

* Tokyo Motorshow åpner for publikum mellom 27. oktober og 5 november, med pressedager 25. og 26. oktober ved Tokyo Big Sight messehall. For ytterligere informasjon; https://www.tokyo-motorshow.com/en