Hvorfor er du så entusiastisk, Per Børre?

Per Børre Seloter har hatt Ford siden 1987.

Per Børre Seloter har hatt Ford siden 1987, og åtte av de ti bilene har han handlet hos Sommerseth i Narvik. Det er det en grunn til.

NARVIK: I utgangspunktet skulle han ikke ha en Ford. Per Børre Seloter, som er faglærer på Nordland fagskole i helse- og sosialfag, anså seg selv som det han kaller for en ”Saab-mann”. Likevel har han endt opp med å ha et langt liv med Ford. Hele ti stykker er det blitt siden den første bilen.

–  Men om det er ubetinga kjærlighet blir vel å dra det litt langt? Sier Per Børre og smiler lurt.

Ikke tilfeldig

På en annen side, forkjærligheten for Ford er neppe tilfeldig. Per Børre har, i tillegg til å være over middels opptatt av bil, nemlig gått på skole med Bård Sommerseth i mange år. De ble etterhvert gode venner, og det er med et smil om munnen han gjenforteller en av deres mange samtaler.

– Jeg sa til han: ’Når jeg får god råd skal jeg kjøpe meg en ordentlig bil!’ Da svarte han: ’Da har jeg én jobb i livet, og det er å sørge for at du aldri får god råd!’.

Hva mente han med det tror du?

– Han visste jo at jeg var en Saab-mann, men han ville nok heller se meg i en Ford. Jeg prøvde én og resten er jo historie.

Har bilde av alle bilene

Bilen Per Børre er aller mest stolt av å ha eid er en Ford Escort XR3i 1987-modell. Den husker han veldig godt, gjerne ned til de helt små detaljene.

– Den hadde 105 hester. På den tiden var det veldig mye, vet du. Den gikk fra null til hundre på under ti sekunder, også var den veldig lett! Sier Per Børre.

Han legger også til at han kun har hatt europeiske Ford-er. Bilene han har hatt opp gjennom tiden har han også bilde av. Selvfølgelig.

– Det er ganske moro å se tilbake på sånne gamle minner. Bilene blir jo egentlig sånn sett som et familiemedlem. De er jo en del av familien!

Hvorfor er du skeptisk, egentlig?

Når utsendte spør Per Børre hva han ville sagt til en Ford-skeptiker, er han rask med å svare:

– Først stiller jeg følgende spørsmål: ’Hvorfor er du skeptisk, egentlig?’ Vanligvis handler det om en gammel, utdatert bilhistorie, sier Per Børre og fortsetter:

– Kanskje husker de den fæle bilen til grandtanta si for over tjue år siden, som tilfeldigvis var en Ford? Men da må en jo bare le, for det er så enormt mye som er skjedd på den tiden. Ikke bare med den gamle Ford-en til grandtanta deres, men også med tanke på alle andre bilmerker.

Per Børre kan også anbefale skeptikere å prøve en ny Ford – og da telles ikke en tjue minutters prøvetur understreker han.

– Spør om du kan låne bilen for en lengre periode. Gjerne en dag. Det er bare slik du virkelig får opplevd hva som bor i en bil, sier han.

Tilbyr totalpakken

Som lærer kjører Per Børre ganske mye. I tillegg ligger han på omlag 25 000 kilometer på privatbilen i året. Da er det kanskje ikke så vanskelig å forstå at han er opptatt av å ha en god bil.

Det som har vært avgjørende for Per Børre, og grunnen til at han har handlet bil hos Sommerseth åtte av ti ganger, er det han kaller for ”totalpakken”. I det legger han bilforhandlerens service, kunnskap og verkstedkvalitet.

– Dette er en sånn plass hvor det er mulig. Her får du på mange måter totalpakka. Bilselgerne er trivelige og det er flinke folk på verkstedet – ellers ville jeg jo ikke vært her, eller kommet tilbake!