Evy - en av Sommerseths servicestjerner

Å jobbe som kundemottaker hos Sommerseth

Vi spurte vår flotte kollega, Evy-Kristin Hansen, om hvordan hverdagen arter seg for en kundemottaker/serviceselger her hos oss. Her er hennes beskrivelse av hverdagen.

Ansvarsområde

I jobben min har jeg hovedsak ansvaret for booking og drift av verksted. Jeg legger til rette for, og planlegger hverdagen til våre mekanikere. I tillegg har vi svært mye kundekontakt, vi skriver og følger opp tilbud. Å være serviceselger betyr at du vi sitter i sentrum av nesten alt som skjer på servicemarkedet. Vi har fått flere nye medarbeidere på andre avdelinger, og nå gleder jeg meg til at min avdeling skal bli enda større sier hun smilende.

Daglige rutiner

Jeg starter 07:45, og noe av det første vi gjør er å ta imot kunder som leverer biler til verkstedtimer, sier Evy. Vi planlegger arbeidsoppdrag for verkstedet og planlegger arbeidsdagen for mekanikerne. Kunder tar kontakt direkte, pr. epost, eller pr telefon. Da er det vår oppgave å betjene dem best mulig med det de trenger. Vi oppdaterer verkstedordrer og formidler biler som er klar til henting. I tillegg skriver vi tilbud og følger disse opp – booker timer, og selvsagt løser små og store utfordringer som dukker opp i løpet av dagen. Til slutt leverer vi ut biler som er klare til kundene.

Det beste med denne stillingen

Det å få jobbe med problemløsning, og selvsagt de gode tilbakemeldingene fra kunder. Det å være en del av å berge dagen for kunden, eller bare å levere en god opplevelse, er helt gull. Vi har jo et fantastisk godt arbeidsmiljø, gode kolleger, som er skikkelig dyktige og profesjonelle.

Utviklingsmuligheter

Jeg lærer noe nytt i jobben min hver eneste dag. Bilteknisk, programvare og systemer vi bruker, og ikke minst mitt forhold til andre mennesker sier hun med et lunt smil.

Gode råd

Om jeg skal gi noen gode råd til en ny medarbeider, så blir det å være forberedt på å løse utfordringer, og være klar for ny kunnskap. Vær åpen og nysgjerrig. Vær fremoverlent og spør kolleger om råd. Det er meget dyktige folk rundt deg. Bruk dem!